December feestmaand, niet te zuinig..!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Francis
08 December 2008 | Mexico, Colima
Zoals beloofd, dit keer laat ik jullie niet zo lang op een berichtje wachten ;)
Als eerste: De zusjes zijn terug op het tehuis!! En het bizarre was nog, dat ik die nacht had gedroomd dat ik Vanessa, het meisje waar ik mee werk, zag en dat ze op me afrende, en dat ze weer terug was op het tehuis. De dag daarna zag ik ze ook echt aankomen en ik kan je zeggen dat ik ongelooooflijk blij was ze weer te zien!
Afgelopen week is er veel gebeurd..
Het weekend zijn we met bijna alle vrijwilligers naar Cuyutlán gegaan, een klein mini ´spook´ dorpje aan zee, vlakbij Tecomán. Dit was een beetje als afscheidweekend voor Mara en Wouter, die afgelopen week allebei zijn vertrokken.
We mochten in het huis van een vriend van Inés logeren. Zaterdagmiddag zijn Annemiek, Marije, Mariëlle en ik opgehaald door Adryhan, die er dat weekend ook zou zijn, en zijn we naar Cuyutlán gereden. Toen we aankwamen was ik echt wel een beetje overdonderd door het huis, het was echt mooi! En pal aan het strand!
Het had drie verdiepingen, een groot balkon met jacuzzi, een gigantische supermooie tuin met nóg een jacuzzi, een aantal slaapkamers, keuken en woonkamer, hangmat, twee hele lieve honden, uitzicht op zee, gewoon super!!
Die vriend van Ines was er zelf niet eens, maar we mochten er het weekend gewoon blijven. Er kwamen nog wat vrienden van Adryhan langs, en er waren wat vrienden die daar blijkbaar vaker zitten. We hebben in de jacuzzi gezeten, in het zonnetje met een muziekje erbij, die avond lekker gekookt en gegeten,weer in de jacuzzi gezeten en een gezellige avond gehad.
De dag daarna kwamen er nog wat vrienden langs, en hebben we weer de muziek aangezet en staan dansen in de huiskamer en op het balkon :D
Zondag avond is Mara vertrokken.. Ze gaat nu 10 dagen reizen met haar vader, en dan komt ze nog wel 1 dagje op het tehuis, voor ze écht naar huis gaat. Dat was dus nogal een raar afscheid, omdat ze nog wel heel eventjes terugkomt.
Die week ervoor zijn we weer met alle vrijwilligers, ferry (en Isabel, z´n dochtertje) en Lupita wezen eten bij Don Comalon, als afscheid, omdat er een aantal vrijwilligers naar huis gaan de komende tijd. Don Comalon is een eettentje vlakbij Colima, waar je wat kan drinken en daarbij krijg je verschillende gangen typisch mexicaans eten. Onder het eten komen er steeds groepjes muzikanten voorbij, die als je wil, wat mexicaanse liedjes rondom je tafel komen spelen. Het maakt het wel gezellig! Maar als er zo'n 5 groepjes tegelijk staan te spelen is het wel nogal een chaos;)
Afgelopen week hadden we ook nog een etentje met z´n allen op het tehuis, als afscheid voor Wouter en Marloes. Wat een etentjes allemaal! Maar wel lekker ;)
Wouter is afgelopen woensdag vertrokken.. Heel raar, Mara en Wouter zijn nu allebei weg, en ik ben alleen nog over van het ´begingroepje´, dat is wel een gek idee. Toen ik me in het begin bedacht dat ik als laatste over zou blijven van het begingroepje leek het nog zo ver weg, en nu is het al zo ver!! Gelukkig is daar nu trouwens niets meer van te merken, van die groepjes, heb het super naar mijn zin met de vrijwilligers:)
Wouter is vertrokken na het etentje op het tehuis. Hij was al naar het groene huis gelopen, waar Ferry en Ines hem zouden wegbrengen. Ik ben samen met Marieke naar de kleintjes maternal gelopen, om de kids die geen school hadden op te halen om Wouter uit te zwaaien. We hebben ze verzameld en zijn met z´n allen de poort uitgerend en op Wouter afgestormd. Moet je je voorstellen, een groep kleine rennende kindjes op je af, om nog één keer afscheid te nemen, ik kreeg er zelfs kippenvel van! :) Zal nog wel moeilijk worden dan, wanneer ik vertrek..
Wouter stond alleen al op het punt om weg te gaan,dus we waren echt nét optijd! We hebben nog snel naar hem gezwaaid, en daar ging de auto de hoek om... Hij was met zo´n haast vertrokken dat een paar vrijwilligers nog niet eens afscheid van hem hadden kunnen nemen! Blijkbaar hadden ze haast, maar het was nogal een raar afscheid en we hadden er een beetje een naar gevoel bij.
Toen dacht ik,waarom pakken we niet gewoon een taxi en rijden we hem achterna naar het busstation! We hebben nog even staan twijfelen, toen hebben Rianne, Mariëlle en ik toch maar gewoon de taxi gepakt en zijn snel achter Wouter aangeraced. We kwamen aangerend op het busstation en Wouter stond er gelukkig nog! We waren net op tijd, want zijn bus kwam er net aan! Wouter keek even heel verbaasd toen die ons aan zag komen stormen, maar hij vond het heel leuk om nog even goed afscheid te nemen:DWe hebben nog even staan kletsen en toen was het echt tijd om in te stappen, en hebben we hem uitgezwaaid. Achteraf waren we heel blij dat we er nog achteraan gegaan waren, toen die zo in haast wegreed bij het tehuis voelde het een beetje raar.
De maand december is trouwens aangebroken, en dat is toch wel op en top een feestmaand hier. Of dat heel positief is weet ik nu even niet meer.. :P Ferry had al gewaarschuwd: In december zijn er heel veel instellingen/scholen/universiteiten die iets goeds willen doen voor het tehuis, omdat het de maand december is. Het is allemaal lief en leuk bedoeld, maar het is écht een beetje te! Bijna elke dag lopen hier studenten rond die feestjes organiseren voor de kinderen. Die feestjes houden vooral snoep, bergen snoep, en cadeautjes uitdelen in. Normaal krijgen de kids hier niet veel snoep, maar Lupita heeft besloten in de maand december alles toe te laten. Al die instellingen en scholen bedoelen het tenslotte goed, en Lupita wil ze niet beledigen. Dit houdt in dat, vanaf een week voor december al (er moest namelijk gevierd worden dat december er bijna aankwam...), feestjes zijn met ongelooflijke hoeveelheden snoep en eten.
Het idee is inderdaad leuk, maar hoe het uitpakt is echt te erg voor woorden. Kinderen eten zich helemaal misselijk aan alles, een paar dagen terug was het weer zover en zijn er minstens drie kinderen van maternal over hun nek gegaan door het vele snoep. Het hele tehuis ligt bezaaid met afval na zo´n dag. Het is dat Ferry al gewaarschuwd had, en gezegd dat we het deze maand maar gewoon moeten accepteren maar je staat echt me open mond te kijken..
Maaaaar er zijn ook leuke dingen georganiseerd!
Vorige week zijn we met álle kids van het tehuis bijvoorbeeld naar de bioscoop gegaan. Een man die hier dokter is op het tehuis, had dit namelijk geregeld, zodat iedereen een ochtendje naar de bios kon.
Wij mochten ook allemaal mee. we hebben het voor elkaar gekregen om alle ongeveer 90 kids, plus zo´n 20 begeleiders, in twee busjes te krijgen. 1 grote gele, supervette schoolbus van het tehuis, helemaal volgestouwd, en de ongeveer 12 persoons witte bus van het tehuis, die volgepropt zat met zo´n 35 man :P.
De bioscoop zit in een onwijs groot overdekt winkelcentrum. Toen we aankwamen was het nog niet open, wij mochten al wel naar binnen, nou daar liepen we dan met een stoet van 90 kinderen! Na een tijdje wachten ging de bioscoop open (er moest nog even een zaal voor ons klaargemaakt worden..!) en kreeg iedereen een beker popcorn en een beker drinken. De kids vonden het maar mooi allemaal :D Er waren nog een paar andere groepen van scholen met allemaal kinderen, en uiteindelijk zat de, hele grote, bioscoopzaal vol met kinderen en een aantal begeleiders. we keken uiteraard naar een kerstfilm, maar ik en de andere vrijwilligers hebben volgens mij vaker de wc gezien dan de film. Met zoveel kinderen moet er om de paar minuten wel eentje naar de wc ;)
Zoiets is echt wel bijzonder om met de kids te doen, alleen de rit ernaar toe was al een feest, en toen ze de bioscoop zagen waren ze helemaal door het dolle heen!
Afgelopen vrijdag was er weer iets georganiseerd, vrijdagochtend om 8 uur waren we allemaal uitgenodigd voor een groot ontbijt op de universiteit. Jammer dat ik die nacht ervoor behoorlijk ziek en die ochtend totaal niet in staat was om mee te gaan.. Wat ik ervan heb gehoord is dat er een toneelstukje was georganiseerd door de studenten, dat er ontbijt was (hotdogs, tacos, en uiteraard snoep), en dat ieder kind van 1 of 2 studenten een cado kreeg. Ze kwamen terug met tássen vol speelgoed en snoep.
En inmiddels ben ik ook wel zo goed als beter trouwens :)
Morgen gaan we met alle kids naar 'grin grin' een soort van grote speelhal, ben heel benieuwd :)!
Oh ja en vrijdagavond zijn we met z´n allen ergens gaan eten omdat het Marloes haar laatste ´echte´ avondje hier was. Ook zij is nu vertrokken om een weekje te reizen, komt dan nog 1 dagje terug en zal dan ook teruggaan naar Nederland. Ik vind het jammer dat er nu ineens zoveel vrijwilligers weggaan, Mara, Wouter, Marloes en over een korte tijd ook Lin al.. Eerst kwamen er steeds meer mensen bij, en nu worden het er ineens weer veel minder.. echt heel jammer, maargoed, that´s the way it goes.
Moet voor die kinderen ook wel raar zijn, ik vraag me af of ze beseffen dat we hier maar tijdelijk zijn. De meesten denk ik wel, maar nieuwe of kleinere kids niet altijd denk ik. Ze vragen nu ook steeds, ga jij ook weg? En als ik dan antwoord dat ik er nog wel een tijdje zit, vragen ze vaak wanneer ik dan terugkom, als ik wegga.. Moeilijk te beantwoorden zo´n vraag.. ;)
Over twee weekjes hebben we al kerstvakantie, veel van ons gaan dan reizen door Mexico, ik ook, met Jasper :D!!! Nog heel eventjes geduld en dan rij ik al naar Guadalajara om hem op te halen :D Komt nou echt heel dichtbij en heb er superveel zin in!
Oh en weten jullie dat Sinterklaas zelfs hier langs is geweest:P Er lag bij iedereen een gedichtje en chocoladeletter voor de deur, hmm! Hoef ik dat iig niet te missen dit jaar :D
Volgens mij zijn jullie nu weer helemaal op de hoogte.. Ook deze keer kunnen jullie meegenieten door fotos te kijken :D
Zitten een paar 'oude' fotos tussen, en een paar hele mooie van annemiek, en de rest gewoon van mij;)
Ik zeg adiosss amigos!
Liefs!
Afgelopen week is er veel gebeurd..
Maaaaar er zijn ook leuke dingen georganiseerd!
En inmiddels ben ik ook wel zo goed als beter trouwens :)
Ik zeg adiosss amigos!
Liefs!
08 December 2008 - 07:16
Bart:
Hej! Ziet er naar uit dat je het nog vreselijk goed naar je zin hebt ;-) Maar niet meer te lang wegblijven he :P
Kus
08 December 2008 - 07:23
Hej, maar nu staan er twee berichtjes van mij... en nu trouwens 3 :P -
08 December 2008 - 09:53
Elssss!:
Helemaaaal met Bart eens; niet te lang wegblijven he! haha Vind zo fijn dat je je daar zoo vermaakt :D enneeee heeeel veeel plezier alvast straks met Jasper! :D enne voordat we het weten ben je al weer terug joh.. damn je bent al over de helft! Liefs,,,,, kUss! owjah je hebt me aangestoken ben ook ziek nu! ;) -
08 December 2008 - 10:05
Saskia:
francis, je hebt daar echt een fantastische tijd! wat maak je veel mee!
Alvast een hele fijne vakantie!
Geniet van alles!
Fijne kerst!! in de zon.. gggrr..;)
veel liefsssxxx -
09 December 2008 - 16:34
Noortje:
Je hebt zoveel sproetjes!!
en ik mis je zo!
liefs -
09 December 2008 - 17:56
Tante Elly;-):
lieve fgrancis.
dus het gaat goed daar met jou.
en met 'jouw'kindjes.
hier is t een knusse winter voor ons.
lekker werken en lezen en binnen bij de 'kachel'.
veel plezier op reis met je Jasper.
liefs en ook groet van Peter; -
17 December 2008 - 22:01
Sarah Van Hove:
Hoi Francis,
Ontzettend leuk om al je verhalen te lezen! Ik zit nu in het 2e jaar van CTO drama en ben van plan om volgend jaar ook naar Colima te gaan! Ik wou je hier eigenlijk over mailen maar ik kan nergens een mailadres van je vinden. Ik heb namelijk wel wat vragen en wellicht kun jij die beantwoorden? bijvoorbeeld ook over het aantal maanden dat je verblijft. Als jij me kort zou willen mailen heb ik je adres en kan ik verder contact met je opnemen, fijne feestdagen daar en alvast heel erg bedankt! Groetjes Sarah van Hove (sarahvanhove@live.nl) -
18 December 2008 - 18:13
Eelco:
Hey Francis,
Wat 'n leuk avontuur daar in Mexico. Diepe bewondering wat je daar voor elkaar bokst. Hebben met de hele familie zitten smullen van je verhalen/foto's/video's. =Bijna FraJagoesMexico. Liefs en fijne feestdagen van ons (Eelco+Anja+Michelle) aan jullie (Francis&Jasper) Geniet lekker van jullie vakantie!!!!!!!!!!!!